16.6 C
Zakynthos
18/10/2024
tvzakynthos.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΖΑΚΥΝΘΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δήμος Ζακύνθου εκπονεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για τη λειτουργική αναβάθμιση οδικού δικτύου και κάθε δημόσιου χώρου

Κοινοποίηση

Ο Δήμος Ζακύνθου, συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον και έχοντας στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη πόλη και στην ευρύτερη περιοχή, ξεκίνησε την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οδικού δικτύου και κάθε δημόσιου χώρου.
Το Όραμα μας, σαν Νέα Δημοτική Αρχή είναι η Αναβάθμιση του Τόπου μας μέσα από μια Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη.
Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι ένα σημαντικό εργαλείο προς αυτήν την Κατεύθυνση.
Το ΣΒΑΚ εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, και λαμβάνει υπόψιν του θέματα όπως η μείωση της κυκλοφορίας, η επίλυση θεμάτων στάθμευσης, η μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και η αύξηση της προσβασιμότητας από ομάδες του πληθυσμού που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες.
Η Νέα Δημοτική Αρχή αποσκοπεί στην αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης στις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών, με στόχο την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου, αποδοτικότερου, δικαιότερου και περιβαλλοντικά φιλικού κυκλοφοριακού συστήματος.
Ένα Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι ένα στρατηγικό σχέδιο που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, στις πόλεις και στα προάστιά τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Βασίζεται σε υπάρχουσες πρακτικές σχεδιασμού και λαμβάνει υπόψη τις αρχές της ενσωμάτωσης, της συμμετοχής και της αξιολόγησης.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Ζακύνθου προβαίνει σε Δημόσια Πρόσκληση Συμμετοχής σε όσους φορείς επηρεάζονται από την κατάρτιση του ΣΒΑΚ ή ενδιαφέρονται για αυτό και θέλουν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Φορέων.
Οι ενδιαφερόμενοι ενδεικτικά μπορούν να αφορούν σε φορείς που συμμετέχουν σε σωματεία, αστικές εταιρείες, συλλόγους και οργανώσεις ή άλλους φορείς με καταστατικό σκοπό συναφή καθώς και φορείς με καταστατικό σκοπό την προώθηση θεμάτων ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Επισυνάπτεται η Δημόσια Πρόσκληση Συμμετοχής.
Δημόσια Πρόσκληση Συμμετοχής ΣΒΑΚ
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε με ορισμό εκπροσώπων μόνο το Επιμελητήριο και το Λιμενικό Ταμείο, ως μέλος της ομάδας εργασίας Εκπόνησης του σχεδίου.
Η πρόσκληση έχει αποσταλεί προσωπικά σε πλειάδα φορέων και έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Δήμου από 05/06/2024.
Καλούμε τους φορείς που επηρεάζονται από την κατάρτιση του ΣΒΑΚ ή ενδιαφέρονται για αυτό να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Φορέων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία, το μοτίβο της ΝΔ σε μια σειρά από σκάνδαλα

Ένθετο Τουρισμός: Η πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνο στην Ελλάδα

Ξεκίνησε ο καθαρισμός των φρεατίων ομβρίων υδάτων || Παρεμβάσεις για την πρόληψη και προστασία από τα πλημμυρικά φαινόμενα