21.7 C
Zakynthos
27/07/2024
tvzakynthos.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΖΑΚΥΝΘΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ημερίδα για την Ισότητα των δυο φύλων || Η Δημοτική Αρχή κρίνει ως σημαντική προτεραιότητα την ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων

Κοινοποίηση

Επιτυχημένη υπήρξε η Ημερίδα με θέμα την “Ισότητα των δυο φύλων και την καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων” που διοργάνωσε ο Δήμος Ζακύνθου, με κεντρική ομιλήτρια την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα.

Από τις εργασίες της Ημερίδας έγινε ξεκάθαρο πως η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης των θεμάτων της κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, κρίνει ως σημαντική προτεραιότητα την ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων. Αυτό μπορεί να εκφράζεται μέσω προγραμμάτων υποστήριξης των γυναικών σε θέματα όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η εργασία και η πολιτική συμμετοχή.

Ο Δήμαρχος, Γιώργος Στασινόπουλος, ανέφερε: “Ο Δήμος έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα και για αυτό έγινε η ημερίδα αυτή σε τόσο υψηλό επίπεδο. Στην τοπική μας κοινωνία, έχουμε δεσμευτεί να προάγουμε την ισότητα των φύλων μέσω συγκεκριμένων δράσεων και πολιτικών. Ενθαρρύνουμε την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση για τα δικαιώματα των γυναικών. Συνεργαζόμαστε με τοπικούς και εθνικούς φορείς, οργανισμούς και συλλόγους για να προωθήσουμε πολιτικές που υποστηρίζουν την ισότητα και καταπολεμούν τις έμφυλες διακρίσεις. Επιπλέον, ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους και να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τις ζωές τους. Δίνουμε προτεραιότητα μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου κατι που για εμας σηματοδοτεί τη δέσμευση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ειδικότερα οι δομές που έχουμε και αφορουν την αντιμετώπιση της κακοποίησης των γυναικών, της προώθησης της ισοτητας και όχι μονο αποτελουν για εμας προτεραιότητα. Μεταξύ αυτών είναι το Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών ενώ ηδη συστάθηκε και λειτουργεί η Επιτροπή Ισότητας Γυναικών ενώ άμεσα θα υπογράψουμε και την Χάρτα Γυναικών Δήμου Ζακύνθου”.

Η δημοτική αρχή αναγνωρίζοντας την αξία της γυναίκας θεωρεί επιβεβλημένο με συγκεκριμένες μετρήσιμες πολιτικές να την προστατέψει και να της παρέχει κάθε δυνατή στήριξη για ισότιμη διαβίωση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και αλληλοσυμπλήρωση με τις άλλες πολιτικές που αναπτύσσονται και υλοποιούνται από τον Δήμο Ζακύνθου.

Η συγκεκριμένη πολιτική έγινε εμφανής μέσα από τις εισηγήσεις που έκανε η Δημοτική Σύμβουλος και υπεύθυνη του “Βοήθεια στο Σπίτι” και του Τμήματος Ισότητας δύο Φύλων και Κακοποιημένων Γυναικών Ευαγγελία Μπουρογιάννη και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Επιχειρηματικότητας & Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγγελική Αυγουστίνου για την Ισότητα των δύο φύλων στον δημόσιο και ιδιωτικό εργασιακό τομέα αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση επίσης συμμετείχαν ο Κοινωνικός Λειτουργός Ιωάννης Βυθούλκας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Ισότητα των Φύλων… Από τη Θεσμική Συνύπαρξη στην Συναισθηματική Αναγνώριση των Ρόλων», η Κοινωνιολόγος Δήμητρα Φραγκογιαννοπούλου, η οποία μίλησε για την έμφυλη βία, η Ψυχολόγος Πέγκυ Κλάδη, η οποία μίλησε με θέμα “Κύκλος της βίας και αναφορά σε στατιστικά δεδομένα του φαινομένου της έμφυλης βίας” και η Κοινωνική Λειτουργός και Υπεύθυνη της Δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ Διονυσία Μαρούδα, για τον κοινωνικό αποκλεισμό και τα ΑμεΑ.

H εκδήλωση που παρουσίασε η Αναστασία Τσάτου ολοκληρώθηκε με τη Σχολή Χορού της Όλγας Μπέρτας Σέλληνα και την Ορχήστρα Νέων Ζακύνθου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στα μη κρατικά ΑΕΙ

Οι πυρόπληκτοι του καλοκαιριού πήραν τα πρώτα χρήματα, ύψους 2,6 εκατ.

Κ. Μητσοτάκης στην ΠτΔ: Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F-35 – Αναφορές στους αγρότες και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση